Glutation                        

A Mester Antioxidáns

Minden emberi sejt életének, egészségének, teljesítményének, védelmének és hosszú élettartamának a kulcsa.

A glutation sejtszinten hat. Minden sejtre hatással van, kivétel nélkül. Börsejtre, izomsjtre, csontsejtere, idegsejtre, vérsejtre, stb. A glutation rendkívül fontos szabadgyök-semlegesítő molekula. Természetes állapotában, néhány gyümölcsben és zöldségben, továbbá növényi és állati szövetekben fordul elő, nagyobb mennyiségben pedig a fehérjetartalmú ételekben található meg. A főzés csökkenti a glutation hatásosságát. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert anyaga, képes kisöpörni a szabadgyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. A test legerősebb gyógyító anyaga. Ahogy öregszünk, védekező rendszerünk eme az alapvető anyagának szintje csökken. Addig a glutation hatástalaníthatja azokat a szabadgyököket, melyek összefüggenek az öregedéssel, és drámaian lelassíthatja annak folyamatát, és újjáépíti a roncsolódott sejteket. Ha hiányt szenvedünk a glutationban, akkor az öregedés folyamata felgyorsul. Hiánya először az idegrendszert érinti, mely koordinációs zavarokhoz, majd később felismerő-képességünk csökkenéséhez vezet. A jó hír az, hogy a kutatások roppant impozánsak és eredményesek eme erős antioxidánssal történő táplálék kiegészítés területén. Kimutatták továbbá azt is, hogy erős méregtelenítő hatása van, és megvédi szervezetünket a nehézfémek, gyógyszerek, a sugárzás, a cigarettafüst, az alkohol és a szennyeződések káros hatásaitól. A glutation molekula nagy és sérülékeny. Az emésztőrendszeren keresztűl, csak nagyon gyenge hatásfokkal lehet a szervezetbe bejuttatni. Ezért infúzión keresztűl adják. A Nutriswish egy új táplálékkiegészítő folyadék, amiből a szájban tartva szívódik fel a glutation és más tápanyagok, nagy hatásfokkal.

  

Bővebb információért, és vásárlási lehetőségért írjon ide

vagy az attila.holczer67@gmail.com email címre.

Videók:

  Nanotechnologia Pirulak Helyett  

Immunrendszerünk védelmezője a glutation

Steve Scott: A NEUMI áttörés

 

Glutation kedvező hatásai:

Forrás: https://www.revitalcare.hu/glutation-infuzio-antioxidans-anti-aging-oregedes-gyulladas-ellen-szabadgyok

Méreg anyagok elleni védekezés

A glutation az antioxidáns hatás mellett méregtelenítő feladatot is ellát. A test fő méregtelenítő szerve a máj. A májban nagy mennyiségben található glutation. A glutation megköti a fémeket, toxinokat, alkoholt és egyéb szennyező anyagokat. A glutation a károsító xenobiotikumokat (test számára idegen anyagokat) vízoldékony vegyületekké alakítja, amelyek így a sejtekből elszállíthatók és kiválaszthatók. A glutation a méreganyagok eltávolításában, és a méregtelenítésben kifejezetten hatásos.

Bőr

A glutation képes megvédeni a szervezetet a szabad gyökök képződése ellen, és mint legerősebb antioxidáns, jótékony hatását a bőrön is kifejti. Érezhetően lassítja az öregedést, a bőrt láthatóan szebbé teszi, ráncok kisimulnak. A helytelen életmód okozta károsodások hatásait, mind s bőr felszínén, mind a bőr mélyebb rétegein belül. A glutation folyamatos használatakor, a bőr kisimul, ragyogó, hamvassá válik.

Fiatalos megjelenésű bőr

A glutation szépségápolás egyik favorit alkotója. A glutation infúzió hatására a bőr kifehéredik, a pigmentek halványulnak, kevesebb a melanin pigmentáció és öregedésgátló (anti aging) anyagként is működik. Mivel a glutation felszívódása korlátozott, ezért a glutation intravénás infúziós szervezetbe juttatása a leghatásosabb. A glutationt adagolva pozitív változások várhatók a betegek bőrén, kevesebb ránc és javuló bőr rugalmasság figyelhető meg.

Pigment foltosodás ellen hat

A glutation halványítja a pigmentfoltokat és csökkenti a bőrgyulladást azzal, hogy képes a sötétebb melanint halványítani.  Gyulladáscsökkentő hatása miatt a pattanások ellen is hatásos. A glutation a bőr regenerálóképességét fokozza, kitisztítja a bőrsejtekből a toxinokat, semlegesíti a szabad gyököket, és a maradandó bőr hegek gyógyulását is serkenti. A glutation hatásos lehet pszoriázis megelőzésében és kezelésében is. Összességében a glutation hozzájárul az arc frissességéhez, kipihentségéhez és egészségéhez.

Anti-aging

A szabadgyökök vezető szerepet töltenek be az öregedés folyamatéban, a szervezet kollagén kötőszöveti rostjainak károsításában, a bőrt ráncosodásában, víztartalmának csökkenésében. Fontos szerepet tulajdonítanak szabadgyököknek olyan központi idegrendszeri sorvadásokban is, mint a Parkinson-kór, Sclerosis multiplex, Alzheimer-kór, stb. Mivel a glutation az egyik legerősebb anti-aging hatóanyag, ezért a glutation pótlása, mint esszenciális fiatalító szer, feltétlenül javasolt. Ha nemcsak késleltetni akarod a ráncok megjelenését, feltétlenül figyelni kell a glutation pótlásra. Anti-aging faktor növelésre az egyik legalkalmasabb a glutation pótlás.

Haj

A haj egészséges működéséhez is elengedhetetlen a glutation. Ahhoz, hogy a bőr pigmentet tudjon termelni, és a haj megkapja az öröklött színét a glutation megfelelő szintje elengedhetetlen. A megfelelő szint késlelteti az oxidációs folyamatokat, ezáltal hatásos az őszülés ellen. Amíg a testben megfelelő mennyiségű antioxidáns (Glutation, C-vitamin, Szelén stb.) van jelen, akkor a szervezet képes lebontani a hidrogén-peroxidot, és így mag tudja akadályozni a haj és a szőrszálak kifehéredését. Amikor csökken az antioxidáns szint, akkor jelennek mag az első ősz hajszálak, megjelenik az őszülés.

Daganatok ellen

Igazolt, hogy akiknél a glutation szint magasabb, azoknál a daganatos betegségeke előfordulása ritkább és a rák kialakulásának kockázata kisebb. A glutation-reduktáz enzim szelént tartalmaz, mely igazoltan maga is hatékony a daganatos folyamatok progressziója ellen, és a daganatos tünetek súlyosbodásának lassításában is részt vesz. Iradalmi adatok a glutation kúra pozitív hatásairól számolnak be prosztata daganatok, májdaganatok, epedaganat, tüdődaganatok, melldaganatok, lágyrész daganatok, csontdaganatok, béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél, stb.), gyomordaganatok, hólyagdaganatok, hasnyálmirigy daganatok, hüvelydaganatok, méhdaganatok, petefészek daganatok. heredaganatok stb. esetén. Daganat áttéteknél is javasolt a glutation alkalmazása.

Gluation és az alkohol

Az alkoholizmus májcirrózist, agykárosodást és hasnyálmirigy-gyulladást okozhat. A túlzott alkohol fogyasztás a tüdőt is károsítja, ami a tüdő glutation szintjének kimerülésével függ össze. A tüdő működéséhez glutation szükséges. Egy egészséges tüdő akár 1000-szer több glutation található, mint a test egyéb részeiben. Az alkoholisták tüdejében a glutation mennyiség kiürül, ami az alkoholfogyasztás okozta oxidatív stressz következménye. A tüdő glutation szintje 80-90%-al csökken, túlzott alkohol fogyasztása esetén.

Glutation és a stressz

Extrém vagy krónikus stressz esetében kimerülnek a glutation készletek. Az élet számos stressz forrással jár, mint pl.a cukrok miatti folyamatos inzulin terhelés.  Károsító stressz források, az ételintoleranciák, immunterhelések, krónikus bélfertőzések, alváshiány, információ túltelítettség, kék fény stb. A dohányzás, alkohol, túledzettség és az autoimmun betegségek is jelentős stresszorok, amelyek tovább csökkentik a szervezet értékes glutation ellátottságát. A glutation szint emelése kulcsjelentőségű a stressz okozta károsodások ellensúlyozására. Stresszorok kiiktatása, életmód váltás, elegendő alvás biztosítása, rendszeres mozgás mellett a glutation szintje fenntartható. Túl sok szabad gyök okozta oxidatív stressz károsítja a sejteket és a DNS-t, ami betegségekhez vezethet.

Bélfelszívódás

A glutation fontos szerepet tölt be a bélfal integritásában és a bélrendszer gyulladások megelőzésében. Minden autoimmun betegségben szenvedő betegnél igazolható a bélrendszer gyulladása. Az áteresztő (szivárgó, lyukas) bél szindróma kezelése, gyógyítása kulcsfontosságú az autoimmun betegségek kezelésében. A glutation segít az  „Áteresztő bél” –„szivárgó bél”- „lyukas bél” szindróma tüneteinek a kezelésében.

Glutation több energiához juttat

A glutation védi és együttműködik a mitokondriumokkal, a sejtek energia katalizátoraival. A glutation infúzió mitokondriumok védelmén keresztül támogatja, hogy a mitokondrium ellenálljon a „Reaktív Oxigén Gyököknek” (ROS). Ha a ROS felülkerekedik a mitokondriumon, akkor az sejthalálhoz vezethet. Ha glutation kivédi a mitokondriumok károsodását, akkor a mitokondriumok egészségesen szabadíthatják fel az energiát.

Gyulladás csökkentés

A gyulladásos reakció része az egészséges immunrendszeri válasznak. A krónikus gyulladás viszont káros a szervezetnek. Az oxidatív stressz krónikus gyulladáshoz, később krónikus betegségekhez vezethet. “Áteresztő bél” – „szivárgó bél” – „lyukas bél” szindrómában a gyulladáskeltő fehérjék megkötésben is szerepet játszik a glutation. A glutation hatásos az oxidatív stressz ellen, gátolja és csökkenti a gyulladást.

Mentális és agyi egészség fokozása

Krónikus stresszben szenvedők alacsony redukált glutation szinttel rendelkeznek. Ugyan így a szorongás, depresszió, a skizofrénia, a bipoláris zavar és a rögeszmés, kényszeres betegségekben is a redukált glutation szintje csökkent. A glutationnal történő antioxidáns pótlás visszaállíthatja a glutation egészséges szintjét, és csökkentheti a glutation inaktív formáját, ezzel javítható a mentális és pszichés állapot.

Immunrendszer javítása

A redukált glutation sejtszinten javítja az egészséget. A redukált glutation infúzióval történő pótlása az általános immunitás erősítésében is segíthet. A glutation az immunrendszer támogatásával a szervezet könnyebben képes leküzdeni a fertőzéseket, allergén reakciókat, gyulladásos folyamatokat. A glutation szint növelése után könnyebb a szervezetnek minimalizálni ill. kivédeni a szabad gyökök és az oxidatív stressz hatásait.

Egyéb antioxidánsok regenerálása

A glutation az összes antioxidáns hatását fokozza. A glutation a szervezet fő antioxidánsaként támogatja a C-vitamin, az E-vitamin és egyéb antioxidánsok regenerálódását, ezzel is segítve az oxidatív stressz leküzdését. A glutation a többi antioxidánssal együttműködve nagyobb eséllyel véd a szabadgyökök károsító hatásaival szemben.

Hatásmechanizmusa

A szervezet képes újra hasznosítani a glutationt

A mitokondrium a sejt energia motorja, amely a tápanyagokat energiává alakítja. A mitokondriumok fő antioxidánsa a glutation. A gyulladások és autoimmun betegség tönkre teszik a sejtek mitokondriumait, ami a sejtek és szövetek pusztulását eredményezik. A glutation képes megvédeni a mitokondriumokat a károsodásoktól. Két fajta glutation forma létezik: a redukált glutation (GSH, vagy L-glutation) és az oxidált glutation (GSSG, glutation-diszulfid). A védő hatást csak a redukált glutation képes ellátni. A redukált glutation, az a molekula, ami véd a szabadgyökök sejtkárosító hatásai ellen. A szabadgyökök olyan elektronhiánnyal rendelkező, instabil molekulák, amelyek elektront keresnek, hogy stabillá válhassanak. Ha szabadgyök a mitokondriumtól lopják el az elektronokat (oxidatív stressz), akkor a mitokondrium és a sejt károsodik, gyulladás és degeneráció alakul ki. Az elektron elvesztése alapjaiban károsítja a sejteket, megváltoztatja a zsírok (lipidek), a fehérjék ill. a DNS szerkezetét. Attól függően, hogy milyen sejtek károsodtak, az oxidatív stressz cukorbetegséghez, szívbetegséghez, rákhoz, neurodegeneratív betegségekhez, például Alzheimer- és Parkinson-kórhoz stb. vezethet.

Szabadgyök támadás esetén a redukált glutation, a mitokodrium helyett ad le elektront megvédve ezzel a sejtet. Ekkor a redukált glutation egy páratlan elektronnal válik instabillá, átalakul oxidált glutationná, ami maga is egy szabadgyök. Ez a folyamat egy glutation peroxidáz enzim segítségével történik.Ha elegendő glutation található a sejten belül, akkor az instabil oxidált glutation természetes módon, egy glutation reduktáz nevű enzim segítségével párt alakít a rendelkezésre álló glutationnal. Ennek eredményeként az oxidált glutation visszalakul redukált glutationná, és újra készen áll a sejt védelmére. Az oxidált glutation folyamatos visszaalakítása redukált glutationná, tehát fokozott jelentőségű az autoimmunitásban.

A humán étrend-kiegészítő gyártók folyamatosan jobb módszereket kerestek, hogy termékeikkel a leghatékonyabb táplálkozási hatást biztosítsák vásárlóik számára. Jelenleg sok gyártó túlzott tápanyag-nyersanyagmennyiséget biztosít, tudván, hogy az összetevőnek csak egy töredéke fog felszívódni. A mentalitás az volt, hogy „még ha a táplálékkiegészítő nagy része „ki van öblítve”, ezt ellensúlyozhatjuk a nyersanyag mennyiségének növelésével.
 
Az emberi táplálékkiegészítő és a test közötti interfész a táplálékrészecske felületén történik, ahol a legtöbb kémiai és biológiai reakció végbemegy. A gyártó ideális koncepciója a felület növelése anélkül, hogy növelné az elpazarolt térfogatot. Ennek hatékony végrehajtásának egyetlen módja a tápanyagrészecske méretének beállítása. Termékünket ultratiszta vízünkkel terveztük, és az oldatban lévő alapvető tápanyagokat 100 nanométer alatti részecskékre csökkentjük, és egyes részecskéket akár 10 nm-es vagy az alatti részecskékre csökkentjük.